Festival Al3Mura'16

Movimento Culturale Spiragli & Etcètera

El festival Al3Mura neix l’any 2010 de la mà del Movimento Culturale Spiragli que té la seva seu a la ciutat d’Altamura, a la regió de la Basilicata. L’esdeveniment, que dura tres dies té sempre un element cultural vehiculant, s’ha celebrat sempre a terres italianes i per primer cop ampliar les fronteres i viatja fins a Catalunya, fins a Tarragona.

Durant quatre jornades, les ciutat de Reus i Tarragona viuran a fons diversos actes que tindran com a protagonista, la majoria d’ells, la figura del cineasta italià Pier Paolo Pasolini. Diversos espais per acollir diverses disciplines culturals: la conferencia inaugural, una exposició de dibuixos, lectures de poesia, presentacions de llibres, concerts de diferents estils musicals, projeccions de documentals, xerrades obertes a la participació i altres activitats.

Hi ha, i cal destacar-ho, un element important: la riquesa patrimonial de les dues ciutats escollides, Reus en l’àmbit del seu modernisme i Tarragona pel seu valuós llegat romà, fa més que possible la possibilitat de projectar la cultura clàssica – i també la més moderna – a tot el món, acollint esdeveniments internacionals com aquest.