noti daklenPoques vegades tenim ocasió de gaudir dels grans talents de la música, de joves prodigiosos que tenen el do de dominar un instrument en un temps record, assolint en pocs anys una tècnica que requereix dècades. El cas del Daklen Difato és un exemple del que expliquem: té 15 anys i és un prodigi al piano. Si no us ho creieu, ho podreu comprovar el proper 17 de juliol al Teatre El Magatzem. Serà en un concert gratuït que requereix invitació. La podeu demanar per correu en aquesta mateixa web.

Nascut a Matera el 26 de maig de l’any 2000, el Daklen Difato va iniciar els estudis de piano als 7 anys. Pocs mesos després, va ser considerat un nen prodigi i va fer el seu primer concert, amb només 9 anys, als Estats Units, en un concert on va representar al seu país en un espai històric com al Washington Opera.

L’any 2010 va ser premiat amb el guardó a l’excel•lència italiana del Ministeri de Cultura, Universitat i Recerca i de la Acadèmia Nacional de Roma. L’any 2011, el president de la República d’Itàlia, Giorgio Napolitano, li entrega la Medalla d’Or Nacional per la seva trajectòria musical. El 2013, amb només 13 anys d’edat, va aconseguir el diploma del 10è any de piano que lliura el Conservatori Nacional de Matera.

Daklen Difato ha representat al seu país a concerts internacionals a tot el món com ara Alemanya, Estats Units, Escòcia, Tunísia, Israel, França i molts altres.

Visita la web del Daklen Difato